Valokuvaajana Jyväskylässä.. ihan tosi kauan

Emmi Virtanen 3.3.2021

Mie tuossa päivänä eräänä hoksasin, että miulle tulee tänä vuonna KYMMENEN VUOTTA täyteen valokuvausalalla! Toki ensin ”oppityttönä” / kuvankäsittelijänä / jaloissa pyörijänä, mutta kuitenkin tiiviisti valokuvauksessa mukana. Näistä kymmenestä vuodesta viisi sain olla työntekijänä ja pian tulee täyteen toiset viisi yrittäjänä. Tuntuu jotenkin todella hurjalta, että olen saanut näin kauan tehdä just sitä työtä, jota olen halunnut tehdä ja jossa olen vielä.. ihan hyvä. HURAA!

Tässä blogitekstissä näkyvä kuva on (muistaakseni) tammikuussa 2012 ottamani kuva itsestäni silloiseen koulutehtävään, jossa aiheena oli ”Minä valokuvaajana”. Koska miehän en varsinaisesti ollu koskaan harrastanu valokuvausta ennen kun pääsin työharjoitteluun valokuvaajalle, kuvasi tämä minua erittäin hyvin; Hieman pihalla ja solmussa uuden edessä.
Ja jostain syystä tämä sama kuva kuvastaa hyvin myös tätä mennyttä poikkeuksellista vuotta..

Viimeisin vuosi on ollut yritysmaailmassa ihan superhaastava.
Kyllä siinä itelläkin hieman kylmää hikeä alkoi vuosi sitten puskemaan, kun Suomi – ja koko maailma – laitettiin säppiin ja kehotettiin pysymään kotona. Siinä vaiheessa alkoi sähköposti laulamaan kevään ja kesän osalta peruutuksia. Vähemmästäkin menee solmuun.

Mie en kuitenkaan totaalista paniikkia ole osannu missään vaiheessa omasta puolestani ottaa, koska miulle tuli järjetön ahdistus ja suru siitä ahdingosta, johon monet miun yhteistyökumppanit ja yrittäjäkaverit joutui! Samalla olen kuitenkin aivan järjettömän ylpeä siitä, kuinka kekseliäitä ratkasuja monet firmat on keksinyt. Esimerkiksi Kukkakauppa Ruusupuun autokaistapalvelu tai Teeleidin retkireppu (jonka todella toivon jatkuvan myös ensi kesänä, koska mie en ehtiny kertaakaan repun kanssa retkeilemään) ja lukuisten muiden firmojen ideat!

Oli tosi ilahduttavaa myös huomata, että miunkin kalenteri alkoi pikkuhiljaa täyttymään uudestaan, kun ihmisten alkushokki oli ohi. Erityisesti yrityskuvaukset työllisti, kun firmat huomasivat valokuvan voiman ja alkoivat uusimaan nettisivujen kuvia ja lisäsivät somen käyttöä. On kuitenkin ihan eri laittaa nettisivuille omasta yrityksestä kertovia kuvia, kun vaikka kuvapankista ostettuja.
Viimeisin vuosi meni siis miulla ”ihan hyvin” ja tästä olen hurjan kiitollinen jokaiselle teille asiakkaalle!

Tästä ei pitäny tulla koronaränttäys, mutta vähän vahingossa siitä tuli. Lähdinkin kirjoittamaan tätä semmosella ”go with the flow”-ajatuksella. Pääpointti kuitenkin on, että kiitos kaikille kymmenen vuoden aikana kuvassa käyneille, yhteistyökumppaneille, kollegoille ja kaikille mahollisille! Toivottavasti tavataan pian.

Saatat tykätä myös näistä

Katso kaikki blogaukset

Keski-Suomen Vuoden Yksinyrittäjä 2020!

Mie oon hirveen huono ottamaan vastaan mitään uutisia neutraalin coolisti ja 2021 maaliskuisen puhelun sisältö, jossa kerrottiin, että miut on valittu Keski-Suomen Vuoden Yksinyrittäjäksi 2020…

Teatime with Teddies-minikuvaus

Kesäkuun puolessa välissä järjestin minikuvauksen teemalla Teatime with Teddies. Kuvauksen herkuista vastasi Emily’s Cakes, somistuksesta Juhlasuunnittelu Ilonasi ja ihanat kukkaköynnökset tuli Kukkakauppa Ruusupuusta.Alunperin kuvaus oli…

Synnytyskuvaus

Mie olen yhdeksän vuoden aikana päässyt kuvaamaan äärimmäisen monipuolisesti kaikkea mahdollista; Niin iloa kuin surua, upeita tapahtumia, jakamaan vaikka minkälaisia tunteita ja tarinoita miun asiakkaiden…