Valokuvaaja reissaa – Praha

Emmi Virtanen 5.12.2016

Matkustelu on ollu miulle aina tärkeää (sekä valokuvauksen että mielenterveyden kannalta) ja nyt syksyn kiireiden jälkeen päätettiin kihlatun kanssa suunnata viikoksi Prahaan. Kuinka inspiroiva voikaan tämä paikka olla!
Nähtävyyksiä on sen miljoonaa sorttia, ruoka (ja juoma) on edullista ja seurakin mitä parhainta.
Ja mitä vähemmän työasioita olen pyrkiny miettimään, sitä enemmän niitä tulee mieleen. :D

Ollaan kuvattu itse täällä ihan hurjan paljon maisemia (ylläri), mutta ennen reissua tuli mieleen, että mitäs jos hyödynnettäisiin paikallista valokuvaaja ja otettaisiin kunnon kuvat ihan ammattilaisella.
Pitkän etsinnän jälkeen löydettiin valokuvaaja nimeltään Marketa Novak, jonka työt vakuutti meidät molemmat täysin ja hänen kauttaan saatiin sitten varattua miulle myös naaman maalaaja/tukan kähertäjä. Kummasti tuli itsevarmuutta lisää, kun ei tarvinnu ite yrittää tuhertaa jonkinsorttista meikkiä naamaan. Kuvauspaikaksi myö toivottiin Prahan Vanhaa kaupunkia, mutta muuten jätettiin kyllä kuvaajalle hyvin vapaat kädet.

Ammattivalokuvaajana on aina jännittävää mennä toiselle ammattilaiselle kuvaan ja varsinkin nyt, kun tyypistä tiesi hyvin vähän eikä hän aluksi tiennyt miunkin olevan valokuvaaja. Suomessa kun piirit on sen verran pienet, että ammattilaiset tuntee toisensa niin on hankala mennä ”salaa” kuvattavaksi.
Pienestä kielimuurista huolimatta kuvaus hoitui äärettömän hyvin. Vielä miulla ei ole teille näyttää valmiita kuvia, mutta het’ kun myö niitä saadaan niin lupaan laittaa myös tänne muutaman näytille vaikka ne ei varsinaisesti tähän blogiin kuulukaan. :)

Mutta kyllä siinä kuvattavana ollessa kävi mielessä, että kuinka siistiä olisi itse tehdä kuvauksia välillä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Siinä olis nyt tavoitetta!

Saatat tykätä myös näistä

Katso kaikki blogaukset

Lakritsipuku by Maaria Salminen

Mie tartten ympärilleni luovia hulluja ja yksi niistä on Salmisen Maaria. Kaikki lähti siitä, kun Maaria laittoi Instaansa näkysälle vuosia sitten erikoisista materiaaleista tekemiään asuja….

Pakko (ja luonto) on paras inspiraatio!

Otsikon klisee on, uskomatonta kyllä, niin totta!Päätettiinkin siis järjestää tuo ”pakko” ja sovittiin asusteidensuunnittelumestari-Siirinja meikkaaja-Anni Jään kanssa päivä ja kellonaika, jolloin kuvataan.. jotain! Sovitun päivän…

Valokuvaaja reissaa – Praha

Matkustelu on ollu miulle aina tärkeää (sekä valokuvauksen että mielenterveyden kannalta) ja nyt syksyn kiireiden jälkeen päätettiin kihlatun kanssa suunnata viikoksi Prahaan. Kuinka inspiroiva voikaan…